Меню

Участь викладачів кафедри у Міжнародних конференціях

Наукова робота кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва проводиться відповідно фахового спрямування та тематики наукових досліджень, що дозволяє викладачам бути активними учасниками міжнародних наукових конференцій.

У реаліях сьогодення в Україні продовжують узгоджувати перелік галузей знань і спеціальностей з міжнародною стандартною класифікацією освіти (МСКО). Відповідні рішення закріплені урядовою постановою «Про внесення змін до переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти». Документом також уточнено відповідності між спеціальностями українського переліку та міжнародною стандартною класифікацією освіти та відповідно, змінено назву спеціальності на «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок».

Саме тому в даний час є досить актуальною участь у міжнародних конференціях і презентація фахівцями доповідей з тематики, пов’язаною з характеристиками фондового ринку, його розвитком і впровадженням світового досвіду на теренах України.

18 січня 2023 року відбулася IV Міжнародна науково-практична конференція «Science And Technology: Problems, Prospects And Innovations» (Японія), а 25 січня 2023 року V Міжнародна науково-практична конференція «Science And Innovation Of Modern World» (Великобританія), серед учасників яких були і викладачі кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського НУС: к.е.н., професор Петро Бечко, к.е.н., доцент Наталія Бондаренко та к.е.н., доцент Світлана Пташник.

Під час конференцій було обґрунтовано доцільність удосконалення регулювання фондового ринку України з урахуванням світового досвіду, ідентифіковано його елементи й окремі процеси функціонування, що потребують посилення державного регулювання національної економіки; доведено проблеми сучасного стану та визначено перспективи розвитку.

 

 Наталія Бондаренко, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування