Меню

Удосконалення освітніх програм з фінансів, банківської справи, страхування та фондового ринку: рекомендації IT-практиків для розвитку сучасних фахівців

На кафедрі фінансів, банківської справи та страхування в Уманському національному університеті садівництва, 24 травня 2024 р. було проведено чергове обговорення освітніх програм зі спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» першого (бакалавр), другого (магістр) і третього (доктор філософії) освітніх рівнів з участю Юрія РЕШЕТНІКА, заступник директора департаменту розробки програмного забезпечення Головного офісу АТ КБ «ПриватБанк».

У ході обговорення Юрій РЕШЕТНІК ділився своїм експертним досвідом у сфері банківського IT. Він розглядав актуальні питання та тренди цифровізації у фінансовій сфері загалом і банківській зокрема, а також пропонувала практичні приклади та сценарії, що могли б бути корисними для здобувачів освіти.

Обговорення зосереджувалося на взаємозв'язку теоретичного матеріалу, що викладається у рамках освітніх програм, та його практичній реалізації у роботі фінансового сектору загалом та  банківської складової зокрема. Це має сприяти глибшому розумінню здобувачами освіти професійного призначення та застосуванню набутих під час навчання знань у реальному житті. Обговорення також включало врахування новочасних тенденцій і викликів у сфері фінансів, банківської справи, страхування та фондового ринку, пов’язаних із цифровізацією.

Стекхолдером були озвучені пропозиції доцільності доповнення каталогу елективних дисциплін для здобувачів освіти зі спеціальності 072 навчальними дисциплінами, що пов’язані з цифровізацією фінансової сфери, зокрема такими, як: «Фінансові технології», «Фінансові технології та криптовалюти», «Діджиталізації у фінансовій сфері».

Ці пропозиції спрямовані на забезпечення більш практичної, сучасної й актуальної підготовки здобувачів освіти зі спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок». А їх упровадження допоможе студентству краще розуміти новочасні реальні виклики та можливості у професійній сфері.

Висловлюємо щиру вдячність Юрію РЕШЕТНІКУ за активну співпрацю й обмін цінним досвідом, а також допомогу у підготовці та реалізації ОП «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок». Сподіваємося на подальшу плідну роботу!

 

Олена ПРОКОПЧУК,

д.е.н, професор, завідувач кафедри фінансів,

банківської справи та страхування