Меню

Успішна мобільність викладачів Уманського національного університету садівництва в рамках проекту ERASMUS +

Академічна мобільність - це невід'ємна інтеграційна складова сучасної освіти, що надає можливість студентам, аспірантам і викладачам брати участь у різноманітних навчальних або навчально-дослідницьких програмах, здобувати безцінний досвід і знання, відкриває широкі можливості для культурного збагачення та розширення світогляду.

З 15 по 21 травня викладачі факультету економіки та підприємництва Олександр НЕПОЧАТЕНКО та Ольга ПОНОМАРЕНКО пройшли стажування за програмою академічної мобільності ERASMUS + (Staff mobility for teaching – STA) на факультеті соціальних наук у рамках співпраці між Уманським національним університетом садівництва та Academia Mazowiecka w  Płocku (Мазовецької Академії  в Плоцьку (Республіка Польща).

Під час стажування викладачі відвідали лекції провідних науково-педагогічних працівників Академії, оглянули навчальні лабораторії й аудиторії, що сприяло підвищенню фахових компетенцій до європейського рівня. Були проведені ділові зустрічі з керівництвом факультету соціальних наук і професорсько-викладацьким складом Мазовецької Академії в Плоцьку, де викладачі Уманського національного університету садівництва ознайомилися з особливостями навчального процесу й обмінялися досвідом викладання, проведення наукових досліджень, формування методології та організації роботи в польських та українських закладах вищої освіти. Представники обох сторін підтвердили готовність до подальшої співпраці та обміном досвіду.  

Дякуємо адміністрації Уманського національного університету садівництва, Мазовецькій Академії в Плоцьку та програмі ERASMUS+ за можливість взяти участь у проєкті, створити міжнародні зв'язки та осилити співпрацю з колегами, відчути нову академічну атмосферу, а також вдосконалити свої мовні навички та фахові компетенції.

 

Ольга ПОНОМАРЕНКО, викладач кафедри фінансів, банківської справи та страхування