Меню

Вебінар «НБУ – 30 років розвитку: якими ми були, що змінилось і яке майбутнє будуємо»

22 березня студенти спеціальності фінанси, банківська справа та страхування Уманського національного університету садівництва долучились до онлайн-заходу НБУ для студентів «НБУ – 30 років розвитку: якими ми були, що змінилось і яке майбутнє будуємо» в рамках міжнародного проекту Global Money Week 2021.

Уперше у світі заходи Global Money Week були проведені у 2012 році. Відтоді учасниками руху з фінансової просвіти стали понад 40 мільйонів осіб з більш ніж 170 країн.

З 2020 року організатором Global Money Week на глобальному рівні є Міжнародна мережа фінансової освіти при Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD/INFE). Національний банк України – член OECD/INFE та офіційний координатор свята в Україні.

Під час вебінару спікерами цікаво та невимушено була донесена пізнавальна інформація про етапи розвитку, вагомість і функції НБУ.

У 2020 році мандат Національного банку суттєво розширився. До його функцій додалося регулювання небанківського фінансового сектору: страхових, лізингових, фінансових компаній, кредитних спілок, ломбардів та бюро кредитних історій. Також центральний банк взяв на себе функцію захисту прав споживачів фінансових послуг та підвищення їх фінансової грамотності.

Тож сьогодні саме Національний банк опікується надійністю банків, щоб електронні розрахунки виконувалися без збоїв, а клієнти могли отримувати якісні фінансові послуги та сплачувати за товари й послуги в найзручніший для них спосіб – якісною готівкою чи за допомогою новітніх безготівкових інструментів. А ще докладає максимум зусиль, аби рівень фінансових знань українців підвищувався разом із їх добробутом.

Тож, рухаємось далі і запрошуємо всіх бажаючих поринути у цікавий світ грошей і фінансів!

 Слідкуйте за перебігом подій у соціальних мережах за хештегами: 

@GlobalMoneyWeek

#GlobalMoneyWeek2021

#Takecareofyourmoney

#LearnSaveEarn

#GMW2021Launch

#GMW2021Preparations