Меню

Викладачі кафедри фінансів, банківської справи та страхування – учасники міжнародної програми наукового стажування

Викладачі кафедри фінансів, банківської справи та страхування УНУС, зокрема Олена ПРОКОПЧУК, завідувач кафедри, д.е.н., доцент та Світлана ПТАШНИК, старший викладач кафедри, к.е.н. стали учасниками V Міжнародної програми наукового стажування «Нобелівські лауреати: вивчення досвіду та професійних досягнень для формування успішної особистості та трансформації оточуючого світу».

Обсяг програми – 180 годин або 6 кредитів ECTS, тож і тривало навчання з 24 червня по 20 серпня 2022 року. Підвищення кваліфікації/міжнародне наукове стажування проходило у дистанційній формі (онлайн). Керівником наукового стажування став директор Міжнародної програми наукового стажування, професор Річард Дженкінс.

Метою наукового стажування стало підвищення рівня теоретичної і практичної підготовки, набуття досвіду провадження науково-дослідної діяльності, забезпечення інформаційного обміну та розширення наукових контактів, а також вдосконалення та набуття необхідних загальних і професійних практичних компетентностей.

У рамках програми учасники змогли вдосконалити низку компетентностей, як загальних (громадянські та соціальні, пов’язані з ідеями демократії, справедливості, рівності, прав людини, добробуту, екологічної грамотності та здорового способу життя, з усвідомленням рівних прав і можливостей) і професійних (мовленнєва, соціальна, інформаційна, продуктивна, полікультурна, психологічна, моральна, автономізаційна, цифрова, комунікаційна, інклюзивна, емоційно-етична компетентності, опанування новітніми технологіями, мистецтвом публічного виступу іноземними мовами, ознайомлення із сучасним станом і тенденціями розвитку економіки), так і фахових (спрямованих на покращення навчальних досягнень студентів; використання різноманітних методів і форм навчання).

Під час проходження програми були розкриті та досліджені глобальні проблеми розвитку сучасного світу, відповідального лідерства, стратегії і тактики прийняття рішень і керівництва установами, підприємствами та колективами працівників, особистих якостей тощо.

Програма наукового стажування «Нобелівські лауреати: вивчення досвіду та професійних досягнень для формування успішної особистості та трансформації оточуючого світу» виявилася насиченою, цікавою і корисною. Щиро дякуємо організаторам і сучасним технічним комунікаціям за можливість участі в подібних заходах!

 

 

 

Олена ПРОКОПЧУК, д.е.н., доцент, завідувач кафедри фінансів, банківської справи та страхування УНУС