Меню

Викладачі кафедри фінансів, банківської справи та страхування – учасники вебінару «Що сьогодні робить нас спроможними? Освіта»

03 листопада Києво-Могилянська бізнес-школа (kmbs) та видавництво «Лабораторія» ініціювали три дискусійні панелі, об‘єднані одним питанням: Що сьогодні робить нас спроможними? Серед учасників онлайн-події традиційно були і науково-педагогічні працівники кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва.

Важливість освіти в сучасному світі має таке ж вагоме значення, як і раніше. Але сьогодні її актуальність визначається доступністю. Адже беззаперечним є факт, що саме зараз доступ до інформації і бази знань суттєво відрізняється від будь-якого попереднього періоду нашої історії. Разом з тим, питання цінності знань та інформації мають протилежну сторону, бо, власне доступність якраз і підважує значення знань, а також і їхню фундаментальну необхідність.

Ключові аспекти спікерів вебінару висвітлювали наступні питання:

- Чим власне сьогодні є освіта, знання та інформація?

- Які формальні та символічні критерії якості?

- Яке місце сьогодні займають книжки в ієрархії інформації та знань?

- Чи можна стверджувати, що освіта суттєво змінює наше життя і, відповідно, робить нас спроможними?

Модератором заходу був Тимур Демчук – керівник корпоративного навчання kmbs та викладач в «Майбутні» та kmbs.

Спікерами зустрічі стали: Антон Мартинов – засновник видавництва «Лабораторія» та Librarius; Олена Северенчук – керівниця комунікаційного офісу Малої академії наук; Іван Примаченко – співзасновник платформи масових відкритих онлайн-курсів Prometheus.

Захід проходив у комбінованому – онлайн і офлайн – форматі.

Доповіді спікерів-промовців були інформативні, креативні та яскраві. Захід виявився потужним, насиченим, цікавим і корисним. Дякуємо організаторам вебінару за продуктивну дискусію, під час якої було розібрано цінність та актуальну проблематику освіти!

 

Колектив кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського НУС