Меню

Віртуальна мобільність: співпраця триває

Початок другого семестру для здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 072 "Фінанси, банківська справа та страхування" розпочався з приємності: 9 лютого, під час  проходження лекційної частини дисципліни "Фінанси", вони мали можливість ознайомитися з особливостями організації та функціонування фінансів Європейського Союзу.

Дане питання, в рамках договору про співпрацю між Уманським національним університетом садівництва і Мазовецьким державним університетом в Плоцьку (Польща) висвітлив доцент  зазначеного закордонного закладу вищої освіти Славомір   Ковальський. 

Актуальні факти та цікаві приклади стали базисом під час висвітлення лектором основних етапів розвитку фінансово-бюджетної системи ЄС, принципів її формування  та перспектив розвитку.

До лекції долучилися як студенти, так і викладачі, адже подібні лекції є чудовим засобом інтернаціоналізації освіти та розширення професійної обізнаності, а дистанційний формат сприяє підтриманню наукового й освітнього тонусу навіть в умовах обмежень.

Леся Барабаш, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування