Меню

Виставка грошей різних епох

Сіль, худоба, хутро, метали, ерно, хліб, монети, банкноти... Приблизно так можна охарактеризувати еволюцію грошей у світі. І якщо перші прототипи цього загального еквіваленту були громіздкими та незручними, причому у кожного "покупця" була своя "валюта", то з часом він трансформувався у звичний для нас нині формат.

 
 

Перші монети були виготовлені з дорогоцінних металів, однак з часом його запаси зменшувалися, а відтак і вміст у монетах теж. Згодом постала інша проблема: металеві гроші були заважкі. тож на зміну їм прийшли паперові. Спочатку це були великі купюри орматом у половину звичайного аркуша, з часом їхній розмір зменшувався, а потім взагалі - зявилися пластикові картки, а гроші перейшли у віртуальну, безготівкову форму.

 

Здавалося б, куди вже далі? Але ж ні - на горизонті вже певний час маячить електронна валюта.

Звичайно, з платиковими картками та новітніми грошима ми всі знайомі, а от ті, які були в обігу давно, декілька століть тому, викликають не лише відверте зацікавлення, а глибокий інтерес у кожного. Тому на кафедрі фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва відбулася виставка грошей инулих періодів, під час відвідин якої кожен міг поринути у минуле й ознайомитися з цікавими експонатами. 

Дякуємо всім учасникам виставки, які надали експонати для огляду, та відвідувачам, які знайшли час насолодитися експозицією  долучитися до Всесвітнього тижня грошей!

#GlobalMoneyWeek2021 #GMWUkraine2021
#БережітьСебе
#БережітьСвоїГроші
#НавчайсяНакопичуйЗаробляй
#Уманський_НУС