Меню

Вивчаємо історію грошового обігу України

28 лютого викладачі та студенти спеціальності фінанси, банківська справа та страхування Уманського національного університету садівництва відвідали спеціальний віртуальний тур на тему «Історія грошового обігу України», зорганізований Музеєм грошей НБУ.

Віртуальний тур проводив доктор історичних наук, старший зберігач фондів Музею грошей – Андрій БОЙКО-ГАГАРІН.

Віртуальний тур проводиться з метою підвищення кваліфікації викладачів і надання допомоги у підготовці матеріалів для навчальних програм, семінарів, лекцій та уроків в межах навчальних дисциплін з фінансової грамотності, історії економічної думки, основи теорії грошей, історії грошового обігу, грошей та кредиту, центрального банку та грошово-кредитних систем, а також дослідження особливостей сучасних грошей, їх дизайну та створення тощо.

Для студентів цікавою була сама експозиція музею, що розповідає про грошовий обіг на українських землях із давніх часів до сьогодення.

Учасникам заходу було продемонстровано колекцію музею, що складається з домонетної форми грошей, античних і середньовічних монет, банкнот Української Народної Республіки, а також грошей радянського періоду та сучасної незалежної України.

 Наталя БОНДАРЕНКО, к.е.н., доцент кафедри фінансів,  банківської справи та страхування