Меню

Вивчаємо психологію грошей

У сучасному світі гроші, що є основою сприйняття та розуміння фінансового середовища, є не лише засобом платежу, а й об'єктом дослідження різних сфер пізнання. І не лише економіки та фінансів: з середини ХХ століття особливості функціонування грошей почали вивчати крізь призму психології і соціології. А результати таких наукових і практичних пошуків були узагальнені в курс "Психологія фінансів", який опановують здобувачі освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 072 "Фінанси, банківська справа та страхування" Уманського національного університету садівництва.

9 травня студенти 11-ф групи у рамках вивчення згаданого вище курсу мали нагоду детальніше пізнати більше секретів світу грошей під час практичного заняття, що спільно провели викладач курсу, к.е.н., доцентка кафедри фінансів, банківської справи та страхування Леся БАРАБАШ і запрошена стейкголдер, кандидат психологічних наук, доцентка кафедри фізичного виховання і психолого-педагогічних дисциплін Лариса ОСАДЧА. 

У рамках теми "Психологія грошей" Лариса Анатоліївна розповіла студентам про психологічні особливості сприйняття грошей і лайфгаки, що допоможуть набути звичок їх заощадження та накопичення. Окремо стейкголдер висвітлила питання психології бідності та багатства, навівши основні критерії мислення, ключові цінності та характеристики понять "багатство" та "достаток"  обох категорій.Також, разом із викладачем курсу Лесею БАРАБАШ, співдоповідачі зорганізували дискусію на тему причинно-наслідкових зв'язків щодо моделей поведінки з грошима.

Практичне заняття вийшло цікавим і насиченим фактами, а ще пізнавальним на прикладні моменти, здатні спонукати до оцінки власного ставлення до грошей і розуміння їхньої природи як ресурсу, а не цілі.

Леся БАРАБАШ, к.е.н., доцентка кафедри фінансів, банківської справи та страхування