Меню

Вивчаємо тонкощі психології грошей разом із психологом

Сфера фінансів - цікава та багатогранна. Адже вона не лише про сухі й офіційні грошові одиниці, фінансові потоки, готівку та безготівкові кошти, індекеси, фондові ринки, банки та страхові компанії. Це, передусім, розуміння природи грошей і всього, що від них походить. Зокрема особливостей психологічного сприйняття гррошей і впливу соціуму на фінансові рішення та вподобання. Тож і вивчають студенти спеціальності 072 "Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок" Уманського національного університету садівництва у рамках реалізації освітньої програми "Фінанси, банківська справа та страхування" першого (бакалаврський) рівня на перший погляд дещо нетрадиційну, однак надзвичайно цікаву й актуальну для сьогодення дисципліну - "Психологія фінансів". 

Поєднання психології, соціології та фінансів - одна з базових теорій сучасної фінансової науки. І в рамках дисципліни "Психологія фінансів" відбулася лекція за участю залученого стейкголдера з науково-педагогічної спільноти, доцентки кафедри фізичного виховання та психолого-педагогічних дисциплін УНУС, кандидатки психологічних наук Лариси ОСАДЧОЇ.

Розпочала заняття лекторка, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, банківської спрваи та страхування Леся БАРАБАШ, яка означила основні аспекти психології грошей та окреслила основні фактори впливу на їх сприйняття людьми. У свою чергу Лариса ОСАДЧА зосередила увагу присутніх здобувачів освіти на психологічних аспектах фінансового мислення, базових психологічних елементах життя успішних фінансово людей і провела низку тестів на зорієнтованість студентів у фінансовому середовищі відповідно до психотипу їхньої особистості.

Заняття пройшло у легкій і невимушеній атмосфері цікавостей і глибинного пізнання особистості кожного учасника, а також дозволило здобувачам набути нових, корисних знань.