Меню

Засідання студентського наукового гуртка.

 

На кафедрі фінансів, банківської справи та страхування відбулося засідання студентського наукового гуртка. У роботі гуртка взяли участь студенти, викладачі та аспіранти кафедри, а також були запрошені гості з кафедри «Обліку і оподаткування».

В рамках засідання відбулася зустріч із  першим заступником начальника Уманського об’єднаного  управління ПФУ в м. Умані та Уманському район Лук’яновою Оксаною Валентинівною.

Під час засідання  Оксана Валентинівна розповіла про нові нарахування пенсій, які були прийняті з 1.10.2017р.

Завідувач кафедри фінансів, банківської справи та страхування задав Оксані Валентинівні питання про зміни у законодавстві  щодо наукової та трудової пенсій.

 Учасники засідання задавали запрошеній багато питань, особливо щодо показників середньомісячної заробітної плати (доходу) на одного працюючого, які використовуються при визначенні коефіцієнта зарплати для призначення та перерахунку пенсій; соціальних гарантій, а також щодо порядку проведення Пенсійним фондом України планових та позапланових перевірок. Крім того, студентів цікавила можливість влаштуватися на роботу у Пенсійний фонд  та вимоги щодо майбутніх працівників.

Виступаюча наголосила, що все залежить від людини і кожен повинен бути сам творцем свого життя. Потрібно постійно займатися самовдосконаленням та самоосвітою для того, щоб бути конкурентоспроможним на ринку працевлаштування.

Засідання студентського наукового гуртка стало наступним прикладом плодотворної та цікавої співпраці навчання, науки та практики.

 

 

Гвоздєй Н.І.

к.е.н., ст. викладач кафедри фінансів,

банківської справи та страхування