Меню

Здобувачі освіти обговорюють професійні компетентності з колегами

Важливою складовою розвитку студентів як професійних фахівців є всебічний розвиток особистості, розширення її знань та кругозору. З цією метою викладачі постійно залучають студентів до конференцій, засідань чи круглих столів.19 червня здобувачі освіти першого (бакалаврський) рівня спеціальності 072 "Фінанси, банківська справа та страхування" Уманського національного університету садівництва взяли участь в онлайн-зустрічі на тему: «Розвиток професійних компетентностей у здобувачів вищої освіти: стан та перспективи», , що відбувся на базі Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова. 

У рамках заходу були представлені доповіді студентів і викладачів, які охоплювали важливі на сьогодні теми, як особливості формування професійних компетентностей та підготовки здобувачів вищої освіти.

Катерина ЗАЯРНА, студентка 21-ф групи: "Було досить пізнавально та корисно послухати про можливості розвитку професійних компетентностей за програмами міжнародної академічної мобільності й особливості організації освітнього процесу в університетах різних країн. А ще після кожної доповіді слухачі могли задати свої запитання й отримати змістовну відповідь, аби уточнити певні цікаві моменти оповіді".

Зустріч справила неабиякі враження на кожного з присутніх.

Ольга ЛЕВЧЕНКО, студентка 21-ф групи: "Хотілося б відзначити чудову організацію заходу, зручний формат, що забезпечив комфортне та продуктивне середовище для обговорень.Також слід згадати, що усі доповіді були добре підготовлені, інформативні йактуальні. Крім того, різноманітність тем і їх змістовність дозволили охопити широкий спектр питань щодо розвитку професійних компетентностей".
Наталія ВОЛОШИНА: "Захід став платформою для встановлення нових професійних контактів та зміцнення зв’язків між академічною спільнотою та роботодавцями. Така плідна взаємодія між учасниками сприятиме початку нових проєктів іспівпраці".
Загалом здобувачі вищої освіти, які брали участь у круглому столі, отримали додаткову мотивацію для розвитку своїх професійних навичок.
також слід зазначити, що отримані під час обговорення висновки та рекомендації мають важливе значення для подальшого вдосконалення освітніх програм. Адже пропозиції, висловлені учасниками, стануть основою для розробки стратегічних напрямків розвитку професійних компетентностей.
Загалом, круглий стіл «Розвиток професійних компетентностей у здобувачів вищої освіти: стан та перспективи» залишив у всіх учасників позитивні враження та став цікавою подією для усіх присутніх.

Леся БАРАБАШ, к.е.н., доцент,ка гарант освітньої програми "Фінанси, банківська справа та страхування" першого (бакалаврський) рівня вищої освіти

Катерина ЗАЯРНА, Ольга ЛЕВЧЕНКО, здобувачки вищої освіти першого (бакалаврський) рівня